Craciunul pentru mine

„Pe obraji,în loc de lacrimi,imi curg stele
S-a nascut Isus in gandurile mele.
Şi cerul intreg pe pamant as vrea sa cobor
Fiindca voi fi si inger, si mag, si pastor.”

(Amalia Uba)

Cred ca de Craciunul acesta ni se cere să fim îngeri. Sa fim şi noi un Mihail care sa ducem vestea buna celor ce-L asteapta si celor care, poate, nici nu au auzit că motivul sarbatorii este Isus. Ma rog ca noi sa fim ingerii care sa spuna lumii ca urarea”Merry X-Mas”  il doare pe Dumnezeu,  ca El plange de mila noastra atunci cand noi veneram o minciună cu costum rosu ,barba alba, reni, o sanie si cadouri. Ingerii nu cantă in indepartata Laponie în fiecare an, ei au cantat o data pentru totdeauna la Betleem.

Ma rog sa nu ne ferim sa fim magi. Ma rog sa vedem steaua in Rasarit, sa nu ne speriem de drum, de departarea la care ne zarim binecuvantarea. Oricat de lung ar fi drumul spre Dumnezeu, oricati Irozi ar incerca sa ne ucida sperantele, steaua va lumina intotdeauna deasupra noastra. Sa fim magii care duc daruri lui Isus, daruri sfinte: inimile noastre. Sa ne lasam calauziti de stea spre locul unde Dumnezeu vrea sa ne conduca pentru ca El stie mai bine unde e locul nostru. Ne va vorbi pe drumul inspre El în diferite moduri, doar noi să fim sensibili la vocea Lui.

Sa fim pastori… Pastorii faceau noaptea de straja si pazeau ce li s-a încredințat. Nu a mers ingerul sa-i trezeasca din somn, ci i-a găsit veghind. Haideti sa veghem si noi de Craciun! Sa pazim comoara intruparii pentru viata! Si, in final, la fel ca si pastorii, sa ne unim cu totii sa ne bucuram de salvare, de cer, de mantuire, de Dumnezeu! E pentru noi!

Andreea Sigheartau

Craciunul pentru mine

Batrana si importanta sarbatoare a Craciunului este cea care aduce in sufletele fiecaruia dintre noi bucurie, speranta si pace. Craciunul este o sarbatoare a bucuriei in care crestinii de pretutindeni serbeaza nasterea lui Cristos. Cu toate ca, mai ales in ultimele decenii, aceasta sarbatoare s-a cam comercializat, mediatizat ; antreprenorii stiind foarte bine cum să obtina profit cu orice ocazie… Nu pot sa nu remarc aceste lucruri, care, sa fiu sincera, ma cam deranjează, parca in ultima vreme totul se rezuma doar la a obtine un profit cat mai mare (magazinele se impodobesc cu decoraţiuni de Craciun chiar cu 2 luni inainte – si totul pentru a atrage cat mai mulţi clienti -).

Plus ca la noi, romanii, este o traditie adanc inradacinata de a cumpara o sumedenie de lucruri pentru masa de Craciun, de la care nu trebuie sa lipseasca nimic… Daca as putea sa fac ceva in acest sens ar fi sa incerc sa le reamintesc adevarata semnificatie a sarbatorii. Craciunul nu e doar oferirea si primirea cadourilor, el inseamna in primul rand o perioda de reflectie asupra a ceea ce Dumnezeu a facut  pentru noi (sa-si sacrifice propriul Fiu, pentru ca noi sa avem posibilitatea mantuirii, consider acest lucru ca fiind un gest suprem de iubire).

Un mod ideal de a-mi petrece Craciunul e alaturi de familia mea, asteptand entuziasmati cetele de colindatori care vor veni sa ne aduca vestea nasterii Domnului. Aceasta este, cred eu, o secventa clasica a serii de Ajun, dar incarcata cu o puternica semnificatie spirituala. Craciunul ne aduce mai aproape de cei dragi, ne face mai buni, dandu-ne posibilitatea ca din puţinul nostru sa îi ajutam si pe altii.

Raluca-Flavia Tamiian

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns